In de dynamische wereld van technologie is het vinden van een betrouwbaar ICT-bedrijf een uitdaging.…
10 stappen om je website veiliger te maken
Gehackte sites, gestolen data… het zal je vast niet onbekend voorkomen. Zeer vervelend voor de bedrijven die het aangaat en zeer vervelend voor hun klanten. Nu zijn er een aantal relatief eenvoudige manieren om de veiligheid van je site zo hoog mogelijk te houden. We hebben ze hier voor jou op een rijtje gezet:
- Verberg je login pagina
Het is verstandig om je login pagina te verbergen. Wanneer je je login pagina verbergt, blok je zo’n 99% van de hackerspogingen. Een handige tip voor het verbergen van je login pagina is het gebruiken van de WPS Hide Login plugin. De plugin maakt een soort redirect aan, en alleen jij weet waar deze redirect naartoe verwijst.
- Installeer een SSL-certificaat
Wat is een SSL-certificaat? Met SSL wordt je vertrouwelijke informatie versleuteld verzonden, zodat je gegevens niet onderschept kunnen worden. Mocht je geen SSL-certificaat hebben, dan kun je niet van een veilige website spreken.
- Voer een malware en security scan uit
Het scannen op virussen is iets wat nooit kwaad kan. Je kunt je website zelfs gratis laten scannen op malware en veiligheidsrisico’s. De online tool die je hiervoor kunt gebruiken is Securi. Scan je website regelmatig, zo blijf je zeker van een veilige website.
- Maak back-ups
Mensen maken fouten, vaker dan je denkt. Behalve e-mails met virussen kan het ook zijn dat belangrijke data per ongeluk gewist wordt. Dit is simpel op te lossen door vaak genoeg een back-up te maken.
- Beperk het aantal loginpogingen
Wanneer je wachtwoordcombinaties blijft proberen, kan het zo zijn dat je een wachtwoord kraakt. Om dit te voorkomen, zou je het aantal loginpogingen kunnen beperken. Zo blijft het een lastig verhaal voor hackers om je wachtwoord te kraken.
- Verberg de login foutmelding
Wanneer je een fout maakt in het invoeren van je gebruikersnaam of wachtwoord, krijg je vaak de melding dat in één van deze twee invoervelden een fout zit. Dit vergroot de kans voor een succesvolle login, voor zowel jou als een hacker. Het is wellicht voor een gebruiker wat vervelender, maar verberg de melding van het specifieke, incorrecte invulveld. Beter 3 keer je inloggegevens opvragen dan 1 keer gehackt…
- Verwijder de standaard Admin gebruikersnaam
Het kan zo zijn dat er automatisch bij je gebruikersnaam ‘Admin’ wordt toegevoegd. Wanneer dit blijft staan, kun je je website niet beveiligen, want hackingssoftware zal deze gebruikersnaam als eerste uitproberen.
- Een security plugin voor een veiligere website
Virussen en malware komen helaas vaak voor, maar gelukkig kunnen we onze computers hiertegen beschermen. De kortste klap hiervoor is via een security plugin.
- Verander regelmatig je wachtwoord
We zullen noch de eerste, noch de laatste zijn die je op het hart drukken om regelmatig je wachtwoord te veranderen. En hoe vervelend het soms ook is om alle devices vervolgens weer correct in te stellen, gehackt worden is vele malen vervelender. Maak dus regelmatig sterke wachtwoorden aan. Sterke wachtwoorden zijn lastig te kraken doordat ze uit minimaal 12 gevarieerde tekens bestaan zoals hoofdletters, kleine letters, cijfers en leestekens. Hoe groter de diversiteit, hoe kleiner de kans op een hack.
Een veilige website is één ding, een fijne hosting partij is een tweede. Hier vind je ónze manier van hosting. Mocht je na het lezen van deze tips meer willen weten over het beveiligen van jouw online omgeving, neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder!